Joomla - tryb konserwacji strony. Wyłącz witrynę, gdy wprowadzasz zmiany.

Joomla - tryb konserwacji strony. Wyłącz witrynę, gdy wprowadzasz zmiany.

Każda witryna potrzebuje czasem zmian. W jaki sposób przebudować stronę, tak aby użytkownicy nie oglądali całego tego procesu? Wystarczy włączyć domyślną funkcję Joomla - tryb konserwacji strony. Pozwala on na wyłączenie witryny w czasie, gdy ją udoskonalasz.

Tryb konserwacji strony może włączyć w Konfiguracji Globalnej. Po wyłączeniu witryny, będzie ona widoczna wyłącznie dla zalogowanych administratorów, użytkowników spotka komunikat o chwilowym wyłączeniu strony.

Tryb konserwacji strony w Joomla!

01 Przechodzimy do Konfiguracji globalnej > Witryna > Ogólne > Witryna wyłączona: Tak.

Komunikat o wyłączeniu może być skonfigurowany jako:
własny komunikat;
komunikat domyślny (treść komunikatu jest zdefiniowana w pliku językowym);
ilustracja;
komunikat może zostać ukryty.

Joomla - tryb konserwacji strony.

02 Po zalogowaniu witryna będzie widoczna tylko dla administratorów. Teraz śmiało można wprowadzać wszelkie zmiany.

Joomla - tryb konserwacji strony.

Korzystając z trybu incognito w przeglądarce strona wciąż będzie niedostępna.

Spodoba Ci się również:
Jak usunąć index.php z adresu strony Joomla?
Podgląd artykułu przed publikacją w Joomla!